Skip links

Recomandări pian

Pianul sau pianina acustica este in mod categoric superior pianinelor electrice.

Totusi, multi interpreti intampina dificultati atunci cand trebuie sa cante pe un pian mecanic, obisnuiti fiind sa exerseze pe pian electric, de aceea adaptarea de la un instrument la altul este necesara, indiferent de instrument.

Pentru un cursant de nivel mediu sau incepator este indicat un instrument de dimensiuni mari, 7 octave (88 de clape) ; chiar daca se poate lucra si pe unul de dimensiuni mai mici, acesta isi va pierde utilitatea in momentul in care piesele  muzicale vor avea un caracter mai complex.

Cel mai important aspect care trebuie luat in considerare atunci cand achizitionam un pian sau o pianina electrica este ca instrumentul sa aiba cel putin 64 de note polifonie, hammer action, clapa grea, ca la pianul clasic. In mod obligatoriu, aceasta trebuie sa aiba functia de „touch response”.

Pianul sau pianina se pot achizitiona de la Casa Pianelor Boem & Bol.

Profesorii de muzica de la Boem Club recomanda ca inceperea studiului pianului sa se faca de la varsta de 4 ani, tinandu-se cont si de stadiul de dezoltare emotionala si motrica a copilului, precum si de puterea de concentrare a acestuia.

La Boem Club cursantii incepatori studiaza dupa urmatoarele metode: Maria Cernovodeanu pentru scolari, J. Thompson pentru prescolari. De asemenea, recomandam:  Diabelli-Sonatine, I.S.Bach-preludii si fugi clavecinul bine temperat, Carl Czerny op.529, Carl Czerny Op.841, Album pentru Ana Magdalena Bach,